bílá čokoládová poleva na mřížky (100g bílé čokolády + 3 lžíce oleje)
Tuk a hrubá mouka na plech/papír na pečení
Postup přípravy:
Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Mandle nasekáme. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do perníku i s práškem do pečiva. Přidáme cukr, povidla (můžeme dát i marmeládu), vlažné mléko, olej, vejce, kakao a všechno dobře promícháme.Přisypeme hrst sekaných mandlí a lehce zamícháme.
Perníkové těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Upečený a trochu vychladlý perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a bílou čokoládovou polevou vytvoříme "mřížkování". Necháme ztuhnout a ztuhlý perník nakrájíme na kostky.