Rychlý a úchvatný perníček
Potřebné přísady:
- 200ml mléka
- 400g hladké mouky
- 1 vejce celé
- lžíce kakaa
- 1PDP
- 160g povidel
- 3 lžíce oleje
- balíček kypřícho prášku do perníku
- hrst mandlí
- 250g cukru moučka
- marmeláda na potření
Poleva:
- 100g čokolády na vaření + 3lžíce oleje
- bílá čokoládová poleva na mřížky (100g bílé čokolády + 3 lžíce oleje)
- Tuk a hrubá mouka na plech/papír na pečení
Postup přípravy:
- Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Mandle nasekáme. Do mísy prosejeme mouku smíchanou s práškem do perníku i s práškem do pečiva. Přidáme cukr, povidla (můžeme dát i marmeládu), vlažné mléko, olej, vejce, kakao a všechno dobře promícháme.Přisypeme hrst sekaných mandlí a lehce zamícháme.
- Perníkové těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Upečený a trochu vychladlý perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládovou polevou a bílou čokoládovou polevou vytvoříme "mřížkování". Necháme ztuhnout a ztuhlý perník nakrájíme na kostky.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit