Kinder mléčný řez
Potřebné přísady:Těsto:
- 3 větší vejce
- 4 lžíce krupicového cukru
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce kakaa
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
Náplň:
- 100g změklého másla
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 250g jemného tvarohu (ne ve vaničce)
- 1 kelímek (180-200g) zakysané smetany
Postup přípravy:
- Troubu předehřejeme na 175°C. Normální plech do trouby vyložíme pečícím papírem.
- Vejce s cukrem vyšleháme do krémové husté pěny. Za stálého šlehání přidáme lžíci oleje. Prosejeme kakao, mouku a kypřidlo a po lžících přidáváme do těsta. Vyšleháme na husté, hladké těsto.
- Těsto vylijeme na plech s rozetřeme na tenkou vrstvu. Nemusíte se bát, vrstva je opravdu tenká. Pečeme asi 9-10 minut, můžeme vyzkoušet špejlí. Necháme vychladnout.
- Na krém vyšleháme cukry s máslem do pěny. Všleháme tvaroh a na konec zakysanou smetanu. Můžeme dosladit podle chuti.
- Vychladlý korpus rozřízneme na půl. Na spodní polovinu rozetřeme rovnoměrně krém a přiklopíme druhou polovinou. Necháme alespoň 2 hodiny uležet v lednici, nebo nejlépe přes noc. Krájíme na libovolně velké řezy.
- Zdroj: viz odkaz v pravé horní části příspěvku
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit