Těsto (Pâte sablée):
- 220 g hladké mouky
- 50 g cukru krupice
- 1/8 kypřícího prášku (je to množství o velikosti asi kuličky hrášku)
- 100 g másla
- 1 vejce
- 1 větší lžička vody
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Náplň (crème pâtissière):
- 110 g cukru krupice nebo krystal
- 3 žloutky
- 40 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 10 g másla
Na dochucení vanilkového krému:
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžíce rumu, třešnovice, koňaku nebo kávy (pokud servírujeme i dětem, nedáváme)
Na dochucení čokoládového krému:
- 40 g čokolády (50% kakaové hmoty a výš)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2-3 lžíce mléka
Poleva z marmelády (lze vynechat):
- 80 g rybízové nebo meruňkové marmelády (nejlépe z domácího zdroje)
- 2 lžíce cukru krupice nebo krystal