Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou
Potřebné přísady:
- 3-4 jablek
- skořicový cukr
Na těsto:
- 300g polohrubé mouky
- 120g cukru
- 250ml mléka
- 100ml oleje
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
Na krém:
- 300ml mléka
- vanilkový pudink
- 150g másla
- cukr moučka a rum podle chuti
Dozdobení:
Postup přípravy:
- Musím se podělit o další naprosto luxusní recept, který jsem potkala na svých toulkách po internetu. Je jemný, osvěžující a chuť je famózní. A i když se to na první pohled nezdá, tak je hrozně jednoduchý. Dělala jsem již několikrát a vždy byl koláč snězen téměř na posezení
- Do koláčové formy dáme vrstvu strouhaných jablek. (Forma se nevymazává. Jen tak se tam dají jablka. Vyklopit to pak jde bez problémů.) Jablka posypeme skořicovým cukrem. Suroviny na těsto smícháme dohromady a nalijeme na jablka. Dáme péct na 170°C asi 30minut. Mezitím uvaříme pudink v mléce a necháme vychladit. Pak k němu přimícháme máslo a ochutíme moučka cukrem a rumem dle chuti. Vychladlý koláč překlopíme tak, že jsou jablka nahoře. Na jablka nalijeme krém a vše posypeme margotkou. Dáme do lednice vychladnout.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRadka B.
Mohlo by se Vám líbit