Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Štrůdl z tvarohového těsta

Potřebné přísady:

Těsto

  • 250 gr polohrubé mouky
  • 250 gr tuku /máslo, haná, hera,…/

    • 250 gr měkkého tvarohu /ne z vaničky/

      • špetka soli
  • 8 jablek
  • strouhanka
  • 50 gr. strouhaného perníku
  • skořice
  • cukr krystal
  • rozinky, nasekané oříšky
  • 1 vejce na potření
  • olej
Postup přípravy:
  1. Z másla, tvarohu, mouky a soli vypracujeme těsto, které je možno dát přes noc do ledničky odpočinout.
  2. Pak ho rozdělíme na tři stejné díly, vyválíme plát, který posypeme strouhankou a strouhaným perníkem, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a oříšky. Těsto svineme a položíme na vymazaný plech. Před vložením do trouby pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 175 st. asi 30 minut.
  3. Hotové záviny pocukrujeme.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake s limetkovým krémem

Cheesecake s limetkovým krémem

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

Obrázek Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

Maková buchta z mikrovlnky - keto - nizkosacharidový

TOPlist