Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru, lžící hladké mouky a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Zbylý cukr, hladkou mouku, vlažné mléko a další ingredience na těsto promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo a vypracujeme vláčné řidší těsto, které necháme na teplém místě cca 60 minut kynout
Těsto po vykynutí vyválím na 0,5 cm silnou placku a vykrájím kolečka o průměru 5 cm, naplníme tvarohovou náplní (všechny ingredience na náplň spolu promícháme) a zabalíme, uprostřed každého bochánku vajíčkem vytlačíme důlek a jednotlivé koláčky ještě potřeme rozšlehaným vejcem.
Důlky vyplníme povidly a povrch posypeme drobenkou umíchanou z hladké mouky, cukru a oleje, koláčky necháme na plechu dalších 20 min kynou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 min, vytažené z trouby můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Brambory v těstě cítit nejsou, je to starý trik našich předků, aby pečivo zůstalo dlouho vláčné a neztvrdlo.