Hledat
Filters

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Potřebné přísady:

POTŘEBÉ PŘÍSADY

  • 250 g tvaroh v kelímku
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 ks vejce
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 200 g cukr krystal
  • 180 ml olej
  • 500 g polohrubá mouka
  • citronová kůry
  • lžička rumu-nemusí být
  • hrozinky
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí: Mléko, olej, vejce, tvaroh, vanilkový cukr, cukr krystal, polohrubá mouka, prášek do pečiva.
  2. Dáme program těsto asi na 10 minut, aby se vše pěkně promíchalo. Pak přepneme na program pečení. 1 hodina je maximum programu. Po hodině jsem vyzkoušela špejlí, ale ještě nebylo upečeno. Pekla jsem dalších 30 minut, dokud se těsto nelepilo na špejli. Samozřejmě každá pekárna je jiná - nejlepší je vyzkoušet na špejli. Kůrku nastavíme na světlou, aby nebyla tvarohová bábovka příliš tmavá. Tenhle recept lze samozřejmě použít i na klasickou bábovku pečenou v troubě.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

46
Zobrazit detail Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem
Obrázek Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

4.254
Zobrazit detail Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky
Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

57
Zobrazit detail Nepravý medovník - fofrovka a vynikající
Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

42
Zobrazit detail Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie
Obrázek Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany

Zobrazit detail Sypaný jablečný koláč se strouhaným perníkem podle paní Jany
TOPlist