Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Milka fialový koláč

Potřebné přísady:

Na těsto:

  • 200 g másla
  • 5 lžic oleje
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 vajec
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g potravinového škrobu
  • 1 prášek do pečiva
  • citrónová šťáva

Na jemný krém

  • 1 sklenice (ca. 600 g) borůvek
  • 1 tabulka (100 g) bílé čokolády Milka White
  • 1 sklenice (200 g) smetany
  • 100 ml mléka

Na kraví flíčky:

  • 2 tabulky (à 100 g) bílé čokolády Milka White
  • 150 g cukru moučka
  • 3–4 lžíce borůvkové šťávy
  • 10 g 100% tuku
Postup přípravy:
  1. Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a každé než přidáme další alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citrónovou šťávou a přidáme do těsta.
  2. Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu Milka rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré. Připravený vymaštěný plech (nebo vyložený papírem na pečení) pokryjeme 3/4 těsta.
  3. Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180°C. Tabulku bílé čokolády Milka rozlámeme na kousky a rozehřejeme do hladka ve vodní lázni. Přidáme přesátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout. Druhou tabulku bílé čokolády Milka rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.
  4. Zdroj viz odkaz
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Obrázek Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

Brownies dortíčky s máslovým krémem a ananasem

TOPlist