Milka fialový koláč
Potřebné přísady:Na těsto:
- 200 g másla
- 5 lžic oleje
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajec
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g potravinového škrobu
- 1 prášek do pečiva
- citrónová šťáva
Na jemný krém
- 1 sklenice (ca. 600 g) borůvek
- 1 tabulka (100 g) bílé čokolády Milka White
- 1 sklenice (200 g) smetany
- 100 ml mléka
Na kraví flíčky:
- 2 tabulky (à 100 g) bílé čokolády Milka White
- 150 g cukru moučka
- 3–4 lžíce borůvkové šťávy
- 10 g 100% tuku
Postup přípravy:
- Máslo, olej, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Přidáváme postupně vejce a každé než přidáme další alespoň minutu vmícháváme. Mouku, škrob a prášek do pečiva smícháme spolu s citrónovou šťávou a přidáme do těsta.
- Borůvky scedíme a šťávu uschováme. Bílou čokoládu Milka rozpustíme ve vodní lázni, hladce umícháme, přidáme plnou polévkovou lžíci smetany a dobře smícháme. Postupně přidáváme zbývající smetanu. Na závěr přidáme borůvky a vše rozmělníme v pyré. Připravený vymaštěný plech (nebo vyložený papírem na pečení) pokryjeme 3/4 těsta.
- Potom rozdělíme krém na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Nakonec zbývající těsto (1/4) smícháme s mlékem a pokryjeme s ním krém. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 180°C. Tabulku bílé čokolády Milka rozlámeme na kousky a rozehřejeme do hladka ve vodní lázni. Přidáme přesátý moučkový cukr a trochu šťávy z borůvek, aby poleva nebyla příliš tekutá. Polevou potřeme vychladlý korpus a necháme zatvrdnout. Druhou tabulku bílé čokolády Milka rozetřeme s tukem a lžící tvarujeme flíčky a pokrýváme jimi fialovou polevu na koláči.
- Zdroj viz odkaz
Mohlo by se Vám líbit