Jahodový pohár podle Sylvie
Potřebné přísady:
- 300 ml mlieka
- 1 balíček Zlatého klasu
- 1 balíček vanilínového cukru
- 4 PL kryštálového cukru
- 1 kyslú smotanu
- 1 PL pr. cukru
- 1 žĺtok
- piškóty alebo maslové kekse
- jahody
- 250 ml šľahačkovej smotany
Postup přípravy:
- V troške mlieka rozmiešame Zlatý klas a žĺtok. Zvyšok mlieka dáme uvariť s vanilínovým cukrom a 1 lyžicou kryštálového cukru. Do horúceho vlejeme rozmiešaný Zlatý klas a uvaríme hustý puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.
- V miske vymiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom, pridáme vychladnutý puding a miešame zľahka na hladký krém. Do pohárov striedavo navrstvíme rozdrvené piškóty,jahody a vanilkový krém. Vrch som posypala krokantom,ozdobila jahodami a šľahačkou.Dúfam,že Vám bude chutiť
- Zlatý klas, je nově k dostání i v ČR. Najdete jej v Kauflandu a v Globusu v oddělení pudingů. Zlatý klas je vhodný zejména na přípravu krémů a náplní, nebo pro zjemnění těst či korpusů.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuSylvia R.
Mohlo by se Vám líbit