570 g žervé nebo jiného krémového sýru typu Philadelphie
320 ml smetany ke šlehaní
100 ml mléka
95 g moučkového cukru
3 balení Bebe sušenek
1 lžička vanilkového extraktu
Ganache:
130 ml smetany ke šlehání
100 g čokolády
Hranatá mísa o velikosti 33x20 cm
Postup přípravy:
Do větší mísy dejte žervé, přisypte moučkový cukr a přidejte vanilkový extrakt. Vše společně vyšlehejte, nejlépe ručním šlehačem. Jde to s ním lépe. K žervé přilijte smetanu ke šlehaní a vše vyšlehejte v tuhý krém.
Připravte si mísu, sušenky a mléko. Sušenky namáčejte v mléce a poté je vyskládejte na dno mísy. Pokud je potřeba, sušenku seřízněte, aby se vešla do mísy.
Na sušenky navrstvěte polovinu krému a rozetřete ho. Na krém opět vyskládejte sušenky namočené v mléce. Na sušenky rozetřete druhou polovinu krému a na krém vyskládejte poslední patro sušenek namočených v mléce.
Mísu zakryjte potravinovou folií a uložte ji do lednice, alespoň na 3 hodiny.
Posledním krokem je příprava čokoládové polevy.
Do rendlíku si dejte smetanu ke šlehání a dejte ji zahřát. Jakmile se začne vařit, stáhněte ji z plotny a nalijte ji na pokrájenou čokoládu. Nechte 2 minuty stát a poté smetanu s čokoládou vymíchejte v hladkou ganache.
Ganache nalijte na sušenky a pokud je potřeba, stěrkou čokoládu rozetřete do krajů. Mísu opět uložte minimálně na hodinu do lednice, aby poleva zatuhla.
Sušenkové řezy krájejte nahřátým nožem a po každém zakrojení nůž otřete.