Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Honzovy buchty

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • balíček sušeného droždí
  • 100 g moučkového cukru
  • kůra z půlky citronu
  • 2 žloutky
  • 100 g rozpuštěného a vychlazeného másla
  • 250 ml mléka
Postup přípravy:
  1. 500 g polohrubé mouky smíchat s balíčkem sušeného droždí, přidat 100 g moučkového cukru, kůru z půlky citronu, 2 žloutky, 100 g rozpuštěného a vychlazeného másla, 250 ml mléka - udělat těsto.
  2. Nechat nakynout, potom z těsto lžičkou nabírat bochánky, vyjde jich asi 20, rukou vytvořit pacičky, plnit náplní - co kdo má rád - u nás vede tvaroh a povidla, naplněné naskládat do máslem vymazaného pekáče, ze všech stran buchtičky taky potřít máslem a péct při 200 C .
  3. Jak trošku zezlátnou znovu potřít máslem a dopéct. Nechat vychladnout a pak pocukrovat a papat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Tvarohová buchta z domácí pekárny

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Obrázek Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Obrázek Tvarohové koblížky s rozinkami - Svatá Máří

Tvarohové koblížky s rozinkami - Svatá Máří

TOPlist