Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Karamelové smetanové řezy

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL vody
  • 5 PL oleje
  • ½ prášku do pečiva

KRĚM:

  • 125 g másla
  • ½ plechovky karamelového Salka

NÁPLŇ:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 180 g zakysané smetany
  • 5 želatinových plátků
  • cukr moučka dle chuti (asi 2 - 3 PL)

DÁLE:

  • čokoláda
Postup přípravy:
  1. Z bílků a části cukru ušleháme tuhý sníh. Zbývající cukr, žloutky a vodu vyšleháme do pěny, přiléváme olej, nakonec vmícháme mouku s práškem a sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a upečeme na 180°C.
  2. Změklé máslo vyšleháme s karamelovým Salkem do krému, natřeme na vychladlý korpus a necháme chvíli ztuhnout.
  3. Tvaroh s cukrem a zakysanou smetanou prošleháme, opatrně vmícháme ze smetany ušlehanou šlehačku a vlijeme želatinové plátky podle návodu na sáčku. Náplň nalijeme na krém, urovnáme a necháme ztuhnout v ledničce. (Já jsem použila na náplň ráfek, kdo nemá, bude mít nižší vrstvu). Pokrájené kousky zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Obrázek Čokoládové opojení od Olinky

Čokoládové opojení od Olinky

Obrázek Humming bird cake - dort kolibřík

Humming bird cake - dort kolibřík

Obrázek Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

TOPlist