Hledat
Filters

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 200g špaldová muka
  • 120g mlety trstinovy cukor
  • štipka soli
  • kora z celeho citrona
  • 1 vajce
  • 80g masla

Krém:

  • 500g mascarpone
  • 500g soft tvaroh
  • 200g marcipán
  • 2pl včelieho medu
  • 1 hrst maty piepornej
  • 20ml liker Amaretto

Omáčka:

  • 2 hrste višni
  • štava z citrona
  • 3pl trstinoveho cukru
Postup přípravy:
  1. Z muky, cukru, soli, citronovej kory, vajička a masla vypracujeme cesto. Po rozvalkani ho vložime do formy na tortu, popicháme vidličkou a pečieme 15 minut na 180°C.
  2. Po upečeni možete korpus pokvapkat Amarettom no nemusite.
  3. Na vychladeny korpus nanesieme krem vyšlahany s mascarpone, tvarohu, marcipánu, maty, Amaretta a medu.
  4. Šupneme tortičku do chladu na minimálne hodinu. Zatial si pripravime omáčku :-)
  5. Odkoskovane višne s cukrom, privedieme v hrnci k varu. Premixujeme a povarime trošku kym sa voda odpari. Pridáme štavu z citrona a odstavime.
  6. Vychladenu omáčku rozotrieme na tortu a ešte necháme chladit cca pol hodinu.
  7. Ozdobime.
  8. S láskou Mon
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist