Postup přípravy:
- Z muky, cukru, soli, citronovej kory, vajička a masla vypracujeme cesto. Po rozvalkani ho vložime do formy na tortu, popicháme vidličkou a pečieme 15 minut na 180°C.
 
- Po upečeni možete korpus pokvapkat Amarettom no nemusite.
 
- Na vychladeny korpus nanesieme krem vyšlahany s mascarpone, tvarohu, marcipánu, maty, Amaretta a medu.
 
- Šupneme tortičku do chladu na minimálne hodinu. Zatial si pripravime omáčku :-)
 
- Odkoskovane višne s cukrom, privedieme v hrnci k varu. Premixujeme a povarime trošku kym sa voda odpari. Pridáme štavu z citrona a odstavime.
 
- Vychladenu omáčku rozotrieme na tortu a ešte necháme chladit cca pol hodinu.
 
- Ozdobime.
 
- S láskou Mon
 
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuMonika Geciová