Pšenično žitná šlehačková bábovka
Potřebné přísady:
- 150 g hladké pšeničné mouky
- 180g žitné mouky
- 1 šlehačka 33% ( 250ml)
- 3 vejce - žloutky
- bílky zvlášť
- 150 g třtinový cukru - záleží jen na vás jaký použijete
- 1 vanilkový cukr
- olej čtvrt hrnku
- 1 prdopeč kakao - pokud chcete dvě barvy
Postup přípravy:
- Vymazat a vysypat formu ( já vysypala kokosem).
- Uušlehám žloutky s cukrem dohladka, pak přidávám zbytek surovin a nakonec sníh z bílků.
- Kdo chce mít dvě barvy, část těsta si oddělí a přidá do něj kakao ( 2 lžíce cca), já dělala jen tmavou.
- Pečeme cca 40 min 175 st - záleží ale na troubě, proto to špejle jistí :-)
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptudesna
Mohlo by se Vám líbit