hrnek strouhaného perníku nebo malých perníčků
2 žloutky
3 lžíce krystalového cukru
půl kávové lžičky soli
cca 50 g rozpuštěného másla
polovina kostky droždí
teplé mléko dle potřeby
Postup přípravy:
Od oka , ale já už asi jiná nebudu….
Hrnek hladké
hrnek polohrubé mouky
hrnek strouhaného perníku nebo malých perníčků
2 žloutky
3 lžíce krystalového cukru
půl kávové lžičky soli
cca 50 g rozpuštěného másla
polovina kostky droždí
teplé mléko dle potřeby
Vymíchat suroviny s vykynutým kváskem do hladka, nechat kynout tak 30 minut, mám pocit, že s tím perníkem to jde velmi rychle. Vyválet pláty, já dělala dva velké, na jeden strouhaná jablka, strouhaný perník, skořici, mandlové lupínky a trochu moučkového cukru, ..na druhý svařený mák s mlékem, cukrem a taky s perníkem a do hotového jeden bílek. Pláty smotat, nechat ještě 10 minut kynout, potřít vejcem rozšlehaným s trochou mléka, posypat mandlemi a péct na 180 do zlatova.