Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Makovo-jablečný závin s mandlemi podle Jany

Potřebné přísady:
  • Hrnek hladké
  • hrnek polohrubé mouky
  • hrnek strouhaného perníku nebo malých perníčků
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • půl kávové lžičky soli
  • cca 50 g rozpuštěného másla
  • polovina kostky droždí
  • teplé mléko dle potřeby
Postup přípravy:
  1. Od oka , ale já už asi jiná nebudu….
  2. Hrnek hladké
  3. hrnek polohrubé mouky
  4. hrnek strouhaného perníku nebo malých perníčků
  5. 2 žloutky
  6. 3 lžíce krystalového cukru
  7. půl kávové lžičky soli
  8. cca 50 g rozpuštěného másla
  9. polovina kostky droždí
  10. teplé mléko dle potřeby
  11. Vymíchat suroviny s vykynutým kváskem do hladka, nechat kynout tak 30 minut, mám pocit, že s tím perníkem to jde velmi rychle. Vyválet pláty, já dělala dva velké, na jeden strouhaná jablka, strouhaný perník, skořici, mandlové lupínky a trochu moučkového cukru, ..na druhý svařený mák s mlékem, cukrem a taky s perníkem a do hotového jeden bílek. Pláty smotat, nechat ještě 10 minut kynout, potřít vejcem rozšlehaným s trochou mléka, posypat mandlemi a péct na 180 do zlatova.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Super snadný piškotový korpus

Super snadný piškotový korpus

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Cuketový koláč se švestkami, mákem a ořechy

Obrázek Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

Makovo-ořechovo-tvarohové koláče

TOPlist