Pařížský dort
Potřebné přísady:Těsto:
- 4 žloutky
- 300g cukru moučky
- 150ml vody
- 150ml oleje
- 200g polohrubé mouky
- 1PDP
- lžíce kakaa
Krém:
- 4 šlehačky
- 300g hořké čokolády
- rybízový džem
Poleva:
- 100g čokolády na vaření
- 50g tuku
Postup přípravy:
- Den předem si připravíme krém: Uvaříme si šlehačku s nalámanou čokoládou, dáme na noc vychladit do ledničky, na druhý den vyšleháme na jemný krém.
- Žloutky oddělíme od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme olej s vodou a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali a pečeme asi půl hodiny při 180°C.
- Hotový korpus vyklopíme a necháme vychladnout, po vychladnutí pomažeme rybízovou marmeládou a potřeme vyšlehaným krémem. Nakonec polijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme tak, že čokoládu si nalámeme na kousky a společně s tukem ji rozpustíme v horké vodní lázni dohladka.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit