Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Rainbow kokosová roláda

Potřebné přísady:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica oleja
  • 3 lyžice horúcej vody
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • potravinárske farbivo

Plnka:

  • 250 masla
  • 100g práškového cukru
  • kokos
  • 1/2 práškovej šľahačky
Postup přípravy:
  1. Táto veselá roláda poteší nie len oči ale aj chuťové poháriky. Je jednoduchá, rýchla a chutná a zvládne ju každý. *Vajíčka zmiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu, olej a vymiešame do peny. Pridáme múku, kypriaci prášok a sneh z bielkov. Cesto rozdelíme do 6 misiek a pridáme do každej potravinárske farbivo a dôkladne premiešame. Farebné cesto postupne nanášame pomocou vrecúška na zdobenie na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme pri 160 stupňoch 12- 15 minút. Ešte teplé cesto zrolujeme a zabalíme do utierky.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme kokos a vyšľahanú šľahačku v prášku. Miešame kým sa všetko nespojí a nevznikne nám jemný krém.
  3. Odložíme si malú časť plnky na potretie rolády a zvyšok nanesieme na plát cesta a zrolujeme. Roláda potrieme plnkou a obalíme v kokose. Dáme stuhnúť a podávame.
  4. Dobrú chuť!!!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Šneci s pudinkem a strouhanou čokoládou

Obrázek Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Cheesecake z lučiny a zakysané smetany

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Kynuté buchty s tvarohem podle Terezky

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Obrázek Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

Nepečené sušenkové řezy s nadýchaným krémem

TOPlist