Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 300 g cukru krupice
  • 350 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
  • 60 g kokosu
  • 2 hrsti drcených ořechů
  • 500 ml kefíru
  • 1 vejce
  • 200 ml oleje

Dále:

  • 400 g zakysané smetany
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 1 Margot tyčinka
  • trochu rumu (nemusí být)
Postup přípravy:
  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme kefír, olej a vejce a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
  2. Vychladlý moučník pokapeme rumem, potřeme zakysanými smetanami, smíchanými s cukrem a nahoru nastrouháme Margotku.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Rychlá jablečná roláda - super se roluje - zvládne i začátečník

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

TOPlist