Vynikající Chotinské řezy
Potřebné přísady:Těsto:
- 4 vejce
- 20g kakaa
- 1 a půl sklenky cukr moučka
- sklenka vody
- sklenka oleje
- 2 sklenky polohrubé mouky
- prášek do pečiva
Krém:
- 2 tvarohy
- 200g cukr moučka
- 1 máslo
- 4 lžíce rumu
Poleva:
- 1l vody
- 2 vanilkové pudinky
- 6 lžic cukru
- 1 Tang
Postup přípravy:
- Tyto řezy jsou známé jako vitacitové nebo tangové řezy - dělala jsem je několikrát a nic moc. Ale po ochutnání od manželovo sestřenice jsem jim naprosto propadla. Nikdy jsem lepší nejedla. To těsto je naprosto vymazlené. A celkově jsou řezy vláčné a osvěžující. Mňam.
- Všechny suroviny na těsto ušleháme dohromady a dáme péct na vyšší plech (vysypaný nebo s pečícím papírem). Na krém vše vyšleháme a natřeme na vychladlý korpus. Můžeme poklást ovocem (já dala jahody, ale výborný je i banán nebo kompotovaná broskev), ale dobré je to i bez ovoce.
- Ve 3/4l vody rozpuštíme cukr a Tang a dáme vařit. ve čtvrt litru vody rozmícháme pudinky a uvaříme jako klasický pudink. Hmotu necháme trochu vychladnout. Ještě teplé nalijeme na krém s ovocem. Dáme do lednice ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRadka B.
Mohlo by se Vám líbit