Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kompotová buchta z domácí pekárny

Potřebné přísady:
  • 1 sklenice kompotu- jablka,meruňky
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 0,5 hrnku olej
  • 1 balíček skořicový cukr
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 1 kelímek ovocný jogurt (125 g)
  • 1,5 hrnku polohrubá mouka
  • 3 ks vejce
  • Kdo má rád si může přidat hrozinky, trochu rumu atd.
Postup přípravy:
  1. Kompotovaná jablka, meruňky necháme na sítu dobře okapat, případně nakrájíme na menší kostky.
  2. Do pekárny nalijeme olej, vyklepneme vejce a jogurt, přisypeme mouku a oba druhy cukru.
  3. Vše zasypeme práškem do pečiva, zavřeme, nastavíme program dort, kůrka světlá a zapneme.
  4. Po zaznění signálu (pípnutí) přidáme okapaná jablka, meruňky a necháme pekárnu pracovat.
  5. Já pekla 90minut,ale je potřeba zkoušet špejlí, každá pekárna peče jinak.
  6. Po upečení necháme buchtu v otevřené pekárně 10 minut chladnout, pak ji vyklopíme, odstraníme hnětače a necháme ji zcela vychladnout. Před nakrájením můžeme kompotovou buchtu z domácí pekárny lehce pocukrovat.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Čokoládové opojení od Olinky

Čokoládové opojení od Olinky

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

Veterníčky z odpalovaneho cesta podle Matinky

TOPlist