Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Buchty makové - Strašínsko

Potřebné přísady:
  • 50 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg másla
  • 3 dkg droždí ( trochu mléka+ kostka cukru na kvásek)
  • 7 dkg moučkového cukru
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • strouhaná citrónová kůra
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1,5 -2 dcl mléka
  • 20 dkg másla na pekáček a potírání
Postup přípravy:
  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto,středně tuhé těsto,které necháme aspoň 2 hodiny kynout. Tvarujeme buchty,které necháme ještě pod ubrouskem kynout. Pekáček vymažeme máslem,dáme buchty,potřeme máslem a pomalu pečeme. Povytažení z trouby můžeme pomazat máslem s rumem a sypeme cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Marcipánovo-čokoládové uzlíky

Marcipánovo-čokoládové uzlíky

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Obrázek Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

Perníkové cupcakes se skořicovým krémem

TOPlist