Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Čokoládové Club řezy

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • 1 vrchovatá PL kakaa

NÁPLŇ:

  • 140 g máslových sušenek Club
  • 1 čokoládová poleva tmavá
  • 1vrchovatá PL Nutelly

KRÉM:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 3 PL cukru moučka
  • 100 g hořké čokolády
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • asi 100 ml uvařené černé kávy
  • 1 Ledové kaštany.
Postup přípravy:
  1. Korpus: Celá vejce vyšleháme s cukry do husté pěny. Smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a ručně vmícháme do pěny. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C upečeme (asi 12 minut). Vychladlý korpus pokapeme studenou kávou.
  2. Náplň: Sušenky nasypeme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozdrtíme, čokoládovou polevu rozpustíme a smícháme se sušenkami, přidáme Nutellu a náplň urovnáme na korpus. Necháme ztuhnout.
  3. Krém: Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a cukrem, vmícháme ušlehanou šlehačku, vlijeme rozpuštěnou želatinu a nakonec vmícháme rozpuštěnou vychladlou čokoládu (nebo ji můžeme nastrouhat). Na sušenkovou náplň nalijeme krém, zarovnáme a necháme ztuhnout.
  4. Nakrájené kousky zdobíme hoblinkami. Ty uděláme z Ledových kaštanů škrabkou na brambory.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Maďarský tradiční  mléčný bochník se sušeným ovocem

Maďarský tradiční mléčný bochník se sušeným ovocem

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

Obrázek Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Obrázek Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Obrázek Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

Mini koláčky - nekynuté a na jazýčku se rozplývající

TOPlist