Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Kokosová roláda s ovocem

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 4 lžíce studené vody
  • 100 g pískového cukru (jemný krystal)
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g jemně strouhaného kokosu - hrubý rozmělníme v mixéru
  • špetka soli
  • citrónová šťáva

Náplň:

  • 2 vaničky ochuceného tvarohu
  • ovoce

Na potření:

  • nutela
Postup přípravy:
  1. Žloutky vyšleháme s vodou a postupně s cukrem do pěny. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli a pár kapkami citrónové šťávy. Do žloutkové směsi lehce vmícháme mouku, kokos a sníh. Na plech vyložený namaštěným papírem na pečení rozetřeme těsto, vložíme do trouby předehřáté na 180-200°C a pečeme asi 3-5 minut. Necháme malinko vychladnout, stočíme i s papírem a zase narovnáme. Po úplném zchladnutí potřeme piškot tvarohem, poklademe ovocem na kousky nebo plátky, zatočíme, přičemž opatrně odstraníme papír. Vrch potřeme Nutelou a dozdobíme ovocem.
  2. Chuťové variace: broskvový tvaroh + okapaný broskvový kompot, jahodový tvaroh + jahody na plátky, borůvkový tvaroh + borůvky, vanilkový tvaroh + banány, čokoládový tvaroh + maliny. Sami jistě přijdete na další chutné variace
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláčky z převalovaného  plundrového těsta

Koláčky z převalovaného plundrového těsta

Obrázek Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

TOPlist