Korpus: Na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu ½ hodiny odpočinout.
Dortovou nebo koláčovou formu (peču ve skleněné koláčové formě průměr 28 cm) lehce vytřeme papírem od másla. Těsto rozválíme, přeneseme do formy a upravíme. (Komu to nejde, může vymačkat přímo ve formě, ale těstíčko se netrhá a jde to pěkně rozválet i přenést pomocí válečku.)
V předehřáté troubě na 180°C upečeme do růžova (pekla jsem 10 minut).
Jablka nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr a pokud je potřeba, tak i několik lžic vody a dusíme doměkka. Vychladlá jablka můžeme vylepšit špetkou skořice a lžící rumu. Na horký korpus rozložíme náplň z jablek a tuhý sníh z bílků a koláč dopečeme. (160°C 20 minut)