Tažený jablečný závin
Potřebné přísady:
- 30 dkg hladké mouky
- 5 lžic oleje
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 1/2 lžičky soli
- 80 -100 ml vlažné vody(záleží na velikosti vajec)
- 6 velkých jablek
- 6 lžic strouhanky
- skořice
- krystalový cukr podle chuti
Postup přípravy:
- Těsto dobře propracujeme dlaní 3-5 minut a necháme přikryté odpočinout 15-20 minut. . Odpočinuté těsto si položíme na utěrku a než ho začneme vytahovat, můžeme si ho trochu rozválet. Když se vám při vytahování těsto natrhne, uřízněte kousek a dejte tam záplatu. Hlavně těsto nedávejte znovu dohromady, nešlo by už vytahovat.!! Vytažené těsto posypeme strouhankou, která může být opečená na másle, rozložíme jablka nakrájená na plátky a posypeme kryst.cukrem a skořicí, stočíme v utěrce a přeneseme na plech s pečícím papírem.
- Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů. Závin nemusíme ničím potírat. Z této dávky jdou udělat dva malé záviny.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit