Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Topený křehký závin

Potřebné přísady:

Na těsto:

  • 40 dkg hladké mouky
  • 30 dkg Stely
  • špetka soli
  • 2 dkg droždí
  • 1 pol.lžíce mlet.cukru
  • 6 pol.lžic mléka
  • 1 pol.lžíce rumu

Na náplň:

  • jablka
  • ml.cukr
  • vanilkový cukr
  • skořici
  • hrozinky

Na posypání těsta:

  • Koka sušenky
  • ořechy.
Postup přípravy:
  1. Vypracujeme těsto a dáme do studené vody na hodinku kynout.Podle obrázků uvidíte jak těsto vyplave na povrch, když je nakynuté.
  2. Rozdělíme na dva díly a vyválíme placku na tenko posypeme nastrouhanými koka sušenkami a ořechy.
  3. Nastrouháme jablka posypeme cukrem a vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme hrozinky.Smotáme dáme na plech spojem dolů, nemusíme vymazávat.
  4. Upečeme do růžova.
  5. Závin je křehký a moc dobrý.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Tvarohovo broskvový koláč vynikající

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou

Jablkový koláč se šlehačkou

Obrázek Super rychlý tvarohový koláč

Super rychlý tvarohový koláč

Obrázek Banánový chlebíček by Romča

Banánový chlebíček by Romča

TOPlist