Topený křehký závin
Potřebné přísady:Na těsto:
- 40 dkg hladké mouky
- 30 dkg Stely
- špetka soli
- 2 dkg droždí
- 1 pol.lžíce mlet.cukru
- 6 pol.lžic mléka
- 1 pol.lžíce rumu
Na náplň:
- jablka
- ml.cukr
- vanilkový cukr
- skořici
- hrozinky
Na posypání těsta:
Postup přípravy:
- Vypracujeme těsto a dáme do studené vody na hodinku kynout.Podle obrázků uvidíte jak těsto vyplave na povrch, když je nakynuté.
- Rozdělíme na dva díly a vyválíme placku na tenko posypeme nastrouhanými koka sušenkami a ořechy.
- Nastrouháme jablka posypeme cukrem a vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme hrozinky.Smotáme dáme na plech spojem dolů, nemusíme vymazávat.
- Upečeme do růžova.
- Závin je křehký a moc dobrý.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit