Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Indiáci s Vitacitem podle Jany

Potřebné přísady:
  • 5ks bílků
  • 200g cukru krupice
  • 1balíček jahodového vitacitu
  • omega
  • čokoláda
Postup přípravy:
  1. Bílky,cukr, vitacit šleháme nad párou(první trochu zašlehám cukr a pak hned přidám vitacit) 15 minut na nejvyšší otáčky.Je potřeba dodržet čas aby hmota byla krásně tuhá a cukr a vitacit se rozpustil.
  2. Poté nazdobíme na piškot zdobícím sáčkem a necháme v lednici zatuhnout aspoň 2 hodiny.Já mám piškoty koupené z Lídlu(Biscuits),jsou větší jako normální a jsou křehké…akorát na velkého indiánka. Namáčíme do čokolády rozpuštěné se
  3. ztuženým tukem.(omega) jen trochu tuku aby byla čokoláda hustější a pěna moc neprusvítala.(Naliju do širšího hrnku,vemu indiánka ze spodu za piškot a špičkou dolů celý ponořím a nechám zatuhnout.Je to fakt mňamka.Vitacit dodá kyselkavost a když je indián dobře vychlazený tak čokoláda krásně křupne a sladkokyselá pěna se vám rozplyne na jazyku.Kdo to má rád určitě zkuste…doporučuji.Z dávky jsem udělala 20 velkých indiánů.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohový koláč s mandarinkou

Tvarohový koláč s mandarinkou

Obrázek Velikonoční beránek podle Radky

Velikonoční beránek podle Radky

Obrázek Míša řezy - odlehčená verze

Míša řezy - odlehčená verze

Obrázek Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Kynutý koláč se švestkami a tvarohem

Obrázek Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

Hruškový koláč s ořechovo-mandlovým korpusem

TOPlist