Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nadýchaný perník

Potřebné přísady:
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 vejce
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 skořicový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce medu
  • 2 větší jablka
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

Na polevu:

  • 2 čokolády na vaření
  • 2 plátky ztuženého tuku
  • 1 nastrouhanou margotku
Postup přípravy:
  1. Nejdříve si trochu ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme cukr, přidáme med a ostatní tekuté suroviny. V druhé míse smícháme sypké suroviny. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vše smícháme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Po vychladnutí potřeme rozpuštěnou čokoládou, na čokoládu můžeme dát ještě nastrouhanou margotku.
  2. Použila jsem velký hrnek. Perník byl dost vysoký, ale vláčný.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Obrázek Květinové koláčky s nápní

Květinové koláčky s nápní

Obrázek Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Superrychlý ovocný koláč s drobenkou

Obrázek Torta ai Lamponi - Malinový dort

Torta ai Lamponi - Malinový dort

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

TOPlist