Na tuto náplň můžeme dát ještě ušlehanou šlehačku s cukrem a ztužovačem,ale nemusí být. Kdo jak chce.
Poleva:
250g cukru krupice
250ml smetany na šlehání
Postup přípravy:
Těsto
Vodu rozehřejeme s máslem, pak přidáme mouku a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, až se těsto nelepí na vařečku ani hrnec. (cca 4 minuty) Do vychladlé hmoty zašleháme po jednom vajíčka.
Těsto rozdělíme na půl, rozválíme na velikost plechu a upečeme dva pláty. Pečeme při 200% asi 40 minut i déle. Lepší křupavější povrch, pak to změkne.
Náplň:
Uvaříme pudinky a do vychladlého pudinku přidáme máslo a cukr dle chuti, řádně prošleháme. Na náplň dáme nebo nedáme šlehačku se ztužovačem, jak chceme.
Poleva:
Cukr zkaramelizujeme, přidáme smetanu, nééé studenou. POZOR vzkypí to a takto hotovou polevu ihned lijeme na větrník. A skládáme ve stylu plát-náplň-šlehačka-plát.poleva.