Těsto asi na 30 koláčků:
- 350 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 95 g cukru krupice
- 5 g vanilkového cukru
- 30 g droždí
- 90 g rozpuštěného másla
- 7 g soli
- 1 vejce
- 185 ml vlažného mléka
Na pomašlování:
- 1 rozšlehané vejce (stačí i půlka)
Maková náplň: (upraveno na poloviční množství, aby to vyšlo akorát do koláčů z půl kila mouky, jak je sepsáno výše)
- 100 g mletého máku
- 125 ml mléka
- 10 g vanilkového cukru
- 25 g moučkového cukru
- 15 ml tuzemského rumu
- 50 g švestkových povidel nebo rybízové marmelády
- 0,5 lžičky perníkového koření (nebo stačí jen trochu skořice a drceného hřebíčku)
Drobenka: (opět upraveno na adekvátní množství ke koláčům za půl kila mouky)
- 15 g másla
- 15 g cukru krupice
- 50 g polohrubé mouky