Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse ručně a než vykyne, připravíme náplň, rozšlehané vajíčko v mističce a drobenku.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál (silikonovou podložku) a malou lžičkou odkrajujeme kousky, rozmáčkneme je a naplníme tvarohem. (Dělám postupně po 20 ks). Každý kousek vezmeme do ruky a konce těsta spojíme nad náplní, buchtičku teď držíme za uzavřený konec, namočíme ji v rozšlehaném vajíčku, po té s ní ťukneme do drobenky a takto obalenou ji položíme obráceně (spojem dolů) na plech s pečícím papírem. Z této dávky uděláme asi 100 koláčků na dva plechy. Pracujeme co nejrychleji, aby těsto nepřekynulo.
Pečeme v troubě předehřáté na 170°C. Horké koláčky přetáhneme i s papírem na vál, ihned je pomašlujeme rozpuštěným máslem s rumem a hustě posypeme moučkovým cukrem. Necháme vychladnout.