Nejlepší buchty podle Markétky
Potřebné přísady:Kvásek
- 1ks droždí
- 300ml mléka
- 1 lžíce cukru
Těsto
- 700g hladká mouka
- 100g cukr moučka
- 2ks vejce
- 200g rozpuštěné máslo
- špetka soli
- citronová kůra
Postup přípravy:
- Kvásek
- Mléko lehce ohřejeme, nadrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si dáme suroviny na těsto do mísy nebo do robota, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Nakynuté těsto opět přepracujeme s necháme znovu kynout. Z takto nakynutého těsta vylélime placku, kterou si rozdělíme na čtverce, které plníme náplní podle chuti. Naplněné buchty klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe a každou buchtu potřeme po stranách i shora rozpuštěným máslem. Takto připravené buchty necháme ještě 30 minut nakynout a potom pečeme na 170 stupňů do zlatova. Před dopečenim ještě v troubě potřeme rozpuštěným máslem. Vyndáme, necháme v pekáčku vychladit a cukrujeme cukrem moučka.
- Markéta Danková
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit