Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Nejlepší buchty podle Markétky

Potřebné přísady:

Kvásek

  • 1ks droždí
  • 300ml mléka
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 700g hladká mouka
  • 100g cukr moučka
  • 2ks vejce
  • 200g rozpuštěné máslo
  • špetka soli
  • citronová kůra
Postup přípravy:
  1. Kvásek
  2. Mléko lehce ohřejeme, nadrobíme do něj droždí a přidáme lžičku cukru. Promícháme a necháme vzejít kvásek. Mezitím si dáme suroviny na těsto do mísy nebo do robota, přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout. Nakynuté těsto opět přepracujeme s necháme znovu kynout. Z takto nakynutého těsta vylélime placku, kterou si rozdělíme na čtverce, které plníme náplní podle chuti. Naplněné buchty klademe do vymaštěného pekáčku vedle sebe a každou buchtu potřeme po stranách i shora rozpuštěným máslem. Takto připravené buchty necháme ještě 30 minut nakynout a potom pečeme na 170 stupňů do zlatova. Před dopečenim ještě v troubě potřeme rozpuštěným máslem. Vyndáme, necháme v pekáčku vychladit a cukrujeme cukrem moučka.
  3. Markéta Danková
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Metrovka - jednoduchá buchta a krásná

Obrázek Torta ai Lamponi - Malinový dort

Torta ai Lamponi - Malinový dort

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Mandlovo jahodovy koláč s pomarančom

Obrázek Koláče z jemného máslového těsta

Koláče z jemného máslového těsta

Obrázek Perníkový koláč se švestkami a mákem

Perníkový koláč se švestkami a mákem

TOPlist