Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jahodová fofr roláda

Potřebné přísady:
  • 4 vejce
  • 60g hl. mouka
  • 50g cukr krupice
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa

Náplň:

  • 1smetana 33%
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 jahody
  • 1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy:
  1. Celá vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem cca 5 minut do pěny, pak snížíme rychlost a postupně přisypeme suché přísady. Zašleháme, dáme na plech na pečící papír a pečem ve vyhřáté troubě na cca 150 stupnů asi 7 minut.
  2. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Rozmačkáme jahody a přimícháme do šlehačky 1 jahodu nakrájíme na kousíčky a také vmícháme. Teplou roládu smotáme i s papírem na dlouhou stranu. Po vychladnutí naplníme a smotáme. Můžem polít čokoládou nebo bez :-)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cheesecake s limetkovým krémem

Cheesecake s limetkovým krémem

Obrázek Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Jablečné řezy s kokosem a smetanou

Obrázek Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Kokoschka - výborný osvěžující tvarohový dortík (nepečený)

Obrázek Snídaňový koláč "Co dům dal"

Snídaňový koláč "Co dům dal"

Obrázek Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

TOPlist