Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Křehké trojúhelníčky z listového těsta s vanilkovým krémem

Potřebné přísady:
  • Na těsto:
  • • 1 balení rozváleného listového těsta
  • • 1 vaječný žloutek + trocha mléka na potření
  • Na jemný vanilkový krém:
  • • 500 ml mléka
  • • 2 žloutky
  • • 100 g krupicového cukru
  • • 1 vanilkový cukr nebo trochu vanilkového extraktu
  • • 40 g kukuřičného škrobu (např. Solamyl)
  • • 30 g másla
Postup přípravy:
  1. 1. Krémová náplň:
  2. V menším hrnci promíchej žloutky, cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Pomalu přilévej mléko a vše pečlivě rozmíchej. Za stálého míchání zahřívej na středním plameni, až směs zhoustne do krémové konzistence. Když sundáš z plotny, vmíchej máslo a nech krém vychladnout.
  3. 2. Těsto:
  4. Připrav si plát listového těsta a rozkrájej ho na čtverce. Do středu každého dej trochu připraveného krému. Přelož do tvaru trojúhelníku a okraje pevně přimáčkni vidličkou, aby krém nevytékal.
  5. 3. Pečení:
  6. Povrch potřete směsí žloutku s mlékem a přesuň trojúhelníčky na plech vyložený pečicím papírem. Vlož do trouby předehřáté na 200 °C a peč dozlatova, přibližně 15–20 minut.
  7. 4. Na ozdobu:
  8. Hotové trojúhelníky můžeš pocukrovat nebo polít čokoládou.
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Křehké rohlíčky s jablkovou náplní

Obrázek Kynutý sladký chléb s mákem

Kynutý sladký chléb s mákem

TOPlist