Homerovo kolo
Potřebné přísady:
- vejce
- mléko
- prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- polohrubá mouka
- máslo nebo tuk
- poleva & zdobení
Postup přípravy:
- Vejce rozšlehám s cukrem, přidám změklé máslo, mléko a polohrubou mouku s trochou prášku do pečiva. Šlehám do podoby litého hustšího těsta. Vleju do vymazané formy na bábovku. Nedávám tam toho moc aby se mi to příliš nezvedlo. Takže asi tak 3 cm. Vrazím do předehřáté trouby na 180° a peču než se těsto nelepí na špejli. Ozdobil jsem to citrónovou polevou v prášku a posypal zdobením. Těsto je hotové dřív než se rozehřeje trouba. Nejdelší je chladnutí buchty, aby se to připravilo a nazdobilo.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuPetr Dudek
Mohlo by se Vám líbit