Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Homerovo kolo

Potřebné přísady:
  • vejce
  • mléko
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • polohrubá mouka
  • máslo nebo tuk
  • poleva & zdobení
Postup přípravy:
  1. Vejce rozšlehám s cukrem, přidám změklé máslo, mléko a polohrubou mouku s trochou prášku do pečiva. Šlehám do podoby litého hustšího těsta. Vleju do vymazané formy na bábovku. Nedávám tam toho moc aby se mi to příliš nezvedlo. Takže asi tak 3 cm. Vrazím do předehřáté trouby na 180° a peču než se těsto nelepí na špejli. Ozdobil jsem to citrónovou polevou v prášku a posypal zdobením. Těsto je hotové dřív než se rozehřeje trouba. Nejdelší je chladnutí buchty, aby se to připravilo a nazdobilo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Šlehačková bábovka s citronovou polevou

Obrázek Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Obrázek Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Neskutečně dobrý koláč sypaný margotkou

Obrázek Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Sladký kysnutý tvarohový polmesiac

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Obrázek Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Tartaletky s tvarohovým krémem a ovocem

Obrázek Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Tartaletky s žloutkovým krémem - vanilkovým a čokoládovým

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

TOPlist