Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Homerovo kolo

Potřebné přísady:
  • vejce
  • mléko
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • polohrubá mouka
  • máslo nebo tuk
  • poleva & zdobení
Postup přípravy:
  1. Vejce rozšlehám s cukrem, přidám změklé máslo, mléko a polohrubou mouku s trochou prášku do pečiva. Šlehám do podoby litého hustšího těsta. Vleju do vymazané formy na bábovku. Nedávám tam toho moc aby se mi to příliš nezvedlo. Takže asi tak 3 cm. Vrazím do předehřáté trouby na 180° a peču než se těsto nelepí na špejli. Ozdobil jsem to citrónovou polevou v prášku a posypal zdobením. Těsto je hotové dřív než se rozehřeje trouba. Nejdelší je chladnutí buchty, aby se to připravilo a nazdobilo.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající křehké rohlíčky

Vynikající křehké rohlíčky

Obrázek Jahodové duhové řezy podle Zorky

Jahodové duhové řezy podle Zorky

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Obrázek Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Vláčné čokoládové řezy podle Milušky

Obrázek Tvarohové knedlíky s jahodami by Romča

Tvarohové knedlíky s jahodami by Romča

TOPlist