Medovníček-tvarohovníček
Potřebné přísady:Těsto:
- 250 g hladké mouky
- 75g moučkového cukru
- 75g hery
- 1 celé vejce
- 4 polévkové lžíce medu
- 1 rovná lžička sody
- špetka soli
Krém číslo 1:
- 2vanilkové pudingové prášky
- 500ml mléka
- 3PL cukru
- 100 másla
- trošku rumu
- Krém číslo 2:
- 2tvarohy
- 1kysaná smetany
- 3PL cukru
- trošku rumu
- 1želatinový ztužovač od Dr.Oetkera(za studena)
Postup přípravy:
- Tuk necháme rozpustit, přidáme k němu med, sodu a zamícháme. Teplé vlijeme do mouky se špetkou soli, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto.Rozdělíme je na 2 stejné díly. Každý díl vyválíme na placku velikosti plechu a na papíře na pečení upečeme dorůžova (při 180°C asi 5 minut). Osvědčilo se mi rozvalovat těsto rovnou na papíře, se kterým jsem ho pak přetáhla na plech. Upečené pláty po vychladnutí ztvrdnou.
- Krém 1: Uvaříme klasický pudingový prášek,který necháme vychladit a zašleháme do něj máslo a trošku rumu. Krém rozetřeme na jednu placku,placku ještě před natřením něčím pomažeme(já zvolila kávu,vy můžete mléko nebo rum,můžete i marmeládu).
- Krém 2: Tvarohy a smetanu vyšleháme s cukrem a rumem,zašleháme pomalu připravený želatinový ztužovač za studena. Tento krém natřeme na krém 1.Navrch položíme zbylou upečenou placku. Necháme alespoň 2dny odležet a před podáváním můžeme polít čokoládovou polevou!
- Tento medovník je skvělý!Není to tradiční medovník,ale má 2krémy a tyto dva krémy krásně moučník zvláční,ale opravdu musíte nechat medovník odležet.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuTereza M.
Mohlo by se Vám líbit