Jahodové duhové řezy podle Zorky
Potřebné přísady:Piškot:
- 6 vajec
- 120g cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 120 g polohrubá mouka
Krém:
- 1 tvaroh vanička
- 2 zakys. smetany
- vanil.cukr
- 80g cukr moučka
- 2 čajové lžičky citrónové štávy
- smetana na šlehání
- ztužovač
Duhování:
- 200g jahod
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1/4 balíčku práškové želatiny
- grilovací jehla
Navíc:
- piškoty
- jahody
- vaječný likér
Postup přípravy:Piškot:
- Vejce oddělíme žloutky od bílku. Žloutky vyšleháme s cukrem a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků s cukrem přidáme pomalu kakao a mouku a nakonec opatrně i sníh z bílků a dáme péct.
- Piškot po upečení dáme úplně zchladnout a potřeme marmeládou a poklademe piškoty. Pokapeme vaječným likérem a do mezer mezi piskoty dáme kusy jahod.
Krém:
- Tvaroh vyšleháme s cukry a přidáme zakysanou smetanu. Přidáme citonovou šťávu. Smetanu na šlehání vyšleháme a opatrně přidáme ke směsi. Tuto směs vmícháme opatrně do ztužovace připraveného podle návodu. Nalijeme a rozetřeme rovnoměrně na pištkoty.
Duhování:
- Jahody rozmixujeme 2 lžícemi cukru a přidáme rozpuštěnou práškovou želatinu, kterou jsme si rozpustili podle návodu na obalu. Nalijeme na krém a grilovací jehlou tvoříme duhování. Dáme do lednice ztuhnout do druhého dne.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuZorka
Mohlo by se Vám líbit