Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Štrůdl z pivního těsta

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml piva
  • 250 rozpuštěného másla
  • větší špetka soli
  • 1 vejce na potření

Náplň:

  • 8 větších jablek
  • 3 vanilkové cukry
  • 1,5 balíčku skořicového cukru
  • citrónová šťáva
  • ½ balíčku vanilkového pudinku
  • 2 lžíce másla na pokapání
  • rozinky namočené v rumu, oříšky
Postup přípravy:
  1. Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto. Hněťte ho tak dlouho, až se přestane lepit. Pak ho zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici aspoň na 30 minut odpočinout (nejlépe hodinu). Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte vanilkové cukry, skořicový cukr, vanilkový pudink, rozinky, oříšky - prostě to, co máte rádi. Těsto rozdělte na tři části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, pokapejte máslem a zabalte. Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 stupních asi 35 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechový závin v dortové formě

Ořechový závin v dortové formě

Obrázek Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Nejlepší buchty podle Markétky

Nejlepší buchty podle Markétky

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

TOPlist