Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Štrůdl z pivního těsta

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml piva
  • 250 rozpuštěného másla
  • větší špetka soli
  • 1 vejce na potření

Náplň:

  • 8 větších jablek
  • 3 vanilkové cukry
  • 1,5 balíčku skořicového cukru
  • citrónová šťáva
  • ½ balíčku vanilkového pudinku
  • 2 lžíce másla na pokapání
  • rozinky namočené v rumu, oříšky
Postup přípravy:
  1. Z hladké mouky, piva, másla a soli vypracujte těsto. Hněťte ho tak dlouho, až se přestane lepit. Pak ho zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici aspoň na 30 minut odpočinout (nejlépe hodinu). Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
  2. V míse pokapejte citrónovou šťávou, přidejte vanilkové cukry, skořicový cukr, vanilkový pudink, rozinky, oříšky - prostě to, co máte rádi. Těsto rozdělte na tři části a z každé vyválejte tenký plát. Navrch dejte jablečnou směs, pokapejte máslem a zabalte. Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 stupních asi 35 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jablečný linecký koláč naší babičky

Jablečný linecký koláč naší babičky

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Obrázek Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Buchta z psylia a proteinu z mikrovlnky

Obrázek 🍓 Jahodové rolky s citronovou polevou

🍓 Jahodové rolky s citronovou polevou

TOPlist