Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Citronová babeta

Potřebné přísady:
  • 250g hladké mouky
  • 250g moučkového cukru
  • 4 větší vejce
  • 1 dcl horké vody
  • 1 dcl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • kůra 1 citronu
  • šťáva ze 3 citronů
Postup přípravy:
  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V míse ušleháme žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem, postupně přiléváme po částech horkou vodu a olej, pak vsypeme mouku s prdopečem. Kůru a šťávu z citronů, nakonec zlehka vmícháme sníh a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu- já dávám do menšího vysokého, nebo taky do formy na bábovku, brumíky, muffínky.
  2. Pečeme zhruba při 170-180 stupních asi 30 minut dle trouby samozřejmě.
  3. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem nebo polijeme citronovou polevou.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Zuccotto glassato vaniglia cacao - Vanilko kakaová buchta

Obrázek Hruška dušená v bílém víně

Hruška dušená v bílém víně

TOPlist