Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pudinková buchta s broskvemi a šlehačkou

Potřebné přísady:
  • 200g cukru
  • 4 vejce
  • 4 lžíce horké vody
  • 200g polohrubá mouka
  • 650ml mléko
  • 2 vanilkové pudinky
  • 250g zlatá Haná
  • 500g tvarohu
  • 3ks vanilkový cukr
  • kompotované broskve - celá plechovaka
  • 2ks smetana ke šlehání
  • 2ks ztužovač šlehačky
  • strouhaná čokoláda
Postup přípravy:
  1. 200g cukru ušleháme se 4 vajíčky a 4 lžicemi horké vody, postupně přidáváme 200g polohrubé mouky. Dáme upéct.Mezitím si z mléka ( 650 ml ),cukru a dvou vanilkových pudinků uvaříme hustý pudink. V míse našleháme máslo ( 250 g zlatá Haná), přidáme půl kila tvarohu, 3 vanilínový cukry a došleháme, postupně přidáváme studený pudink a vyšleháme.
  2. Nakonec do krému vmícháme na kostičky nakrájené kompotované broskve, já dávám celou plechovku. Směsí potřeme vychladlý piškot a potřeme vršek ještě šlehačkou, kterou ušleháme ze dvou smetan ke šlehání a 2ks ztužovače šlehačky (smetafix). Vršek pudinkových řezů s broskvemi a šlehačkou posypeme strouhanou čokoládou, dáme ztuhnout do lednice.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Jablečník s pudinkem a jogurtem

Recept - Jablečník s pudinkem a jogurtem

Obrázek Tvarohový koláč s mandarinkou

Tvarohový koláč s mandarinkou

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Obrázek Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Pudinkovo-piškotové řezy podle maminky

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

TOPlist