Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Dvoubarevná tvarohová buchta

Potřebné přísady:

Tmavé těsto:

  • 1 hrnek mléka
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • citronová kůra (opravdu nemusí být!)

Tvarohové těsto:

  • 2 tvarohy
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vanilkový puding nevařit – vsypat prášek
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 hrnek mléka
Postup přípravy:
  1. Do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu nalijte přes polovinu kakaového těsta, důkladně jej stěrkou rozetřete do všech koutů a na něj navrstvěte tvarohové.
  2. Pravděpodobně se vám těsta už teď smíchají dohromady, nevadí. Úplně v klidu jej lehce rozetřete, ať je tvaroh v každém kousku.
  3. Navrch nalijte zbytek kakaové hmoty a opět vyrovnejte povrch
  4. Pečte na 150 – 180 °C zhruba hodinku v předehřáté troubě. Samozřejmostí je pravidelná kontrola dřevěnou špejlí. Tvarohové těsto vám bude sice špinit až do konce, ale jeho hotovost jasně naznačí hnědnutí vykukujících tvarohových ploch.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Obrázek Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

TOPlist