Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Skořicoví šneci s polevou

Potřebné přísady:

TĚSTO:

  • Polohrubá mouka 400 g
  • droždí 1/2 kostky
  • vlažné mléko 200 ml
  • cukr krupice 40 g
  • máslo změklé 70 g
  • sůl 1/4 lžičky

NÁPLŇ

  • Máslo změklé 100 g
  • cukr krupice 70 g
  • skořice - mletá 1 lžíce

POLEVA:

  • Lučina 100 g
  • máslo 50 g
  • moučkový cukr 150 g
  • vanilkový cukr 1 ks
  • teplá voda 6 lžíc
Postup přípravy:
  1. Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut vzejít. Přidáme ostatní přísady do těsta a všechno zpracujeme. Necháme 20 minut přikryté vykynout na teplém místě. Těsto vyválíme na pomoučené ploše na obdélník cca 30×60 cm. Smícháme přísady do náplně, natřeme na těsto. Z delší strany srolujeme, nakrájíme na plátky cca 3 cm silné. Naskládáme naplocho na plech (ne moc blízko k sobě, při pečení se zvětší) vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 10 minut vzejít. Potřeme vejcem a pečeme asi 15 minut při 200 °C. Mezitím si ve střední misce rozmícháme rozpuštěné máslo a změklou lučinu, moučkový a vanilkový cukr, přidáme mícháním teplou vodu (i více, dle potřeby), dokud nedosáhnete konzistenci polevy. Poté ještě teplé přelijeme. Můžete přidat lžíci rumu. Vodu můžete vyměnit za mléko
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Recept - Řezy s borůvkovou pěnou

Recept - Řezy s borůvkovou pěnou

Obrázek Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Tvarohovo - šlehačkový koláč bez mouky

Obrázek Limonádová bábovka z mého dětství

Limonádová bábovka z mého dětství

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Vynikajúci koláč s mascarpone podle Terezie

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

TOPlist