Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Potřebné přísady:
  • 2 hrnky celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
  • 3/4 hrnku cukru (použila jsem přírodní cukr, část cukru můžete nahradit přírodním nekalorickým sladidlem Stevií)
  • 2 kelímky bílého jogurtu (jeden má 150g)
  • 50 ml tekutiny (mléko, voda, rostlinné mléko…jak jste zvyklí)
  • 2 vejce
  • ½ hrnku kvalitního oleje
  • 1 prášek do pečiva (ideálně přírodní z vinného kamene)
  • libovolné ovoce (jahody, třešně, broskve, meruňky nebo kombinace všeho
Postup přípravy:
  1. 1.Vyšlehejte vejce s cukrem.
  2. 2.Přidejte olej, jogurty, 50ml tekutiny a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.
  3. 3.Vše vymíchejte do hladka.
  4. 4.Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, jak jste zkrátka zvyklí.
  5. 5.Bohatě posypte libovolným ovocem.
  6. 6.Nakonec posypte drobenkou.
  7. 7.Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut.
  8. Celkové množství cukru si upravte podle toho, zda použijete sladší nebo kyselejší ovoce a jak moc sladké moučníky máte rádi. Stačí si uvědomit, že cukr je jak v těstě, tak v ovoci, tak v drobence.
  9. Pokud chcete moučník udělat i pro menší děti, pro které není větší množství celozrnné mouky vhodné, použijte jeden hrnek třeba jemně mleté špaldové a jeden hrnek klasické polohrubé.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Fantastické Tiramisu - pohárová varianta

Obrázek Pšenično žitná šlehačková bábovka

Pšenično žitná šlehačková bábovka

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

TOPlist