Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Potřebné přísady:
  • 250g polohrubé mouky
  • 170g cukru
  • 80ml oleje
  • 150ml mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce

Na pařížský krém:

  • 2 smetany na šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • 2 tyčinky ledových kaštanů

Navíc:

  • 1 tyčinka Margot
Postup přípravy:
  1. Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
  2. Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
  3. Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek  Linecký švestkový koláč s ořechy

Linecký švestkový koláč s ořechy

Obrázek Bublanina z palačinkového těsta

Bublanina z palačinkového těsta

TOPlist