Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo
Potřebné přísady:
- 250g polohrubé mouky
- 170g cukru
- 80ml oleje
- 150ml mléka
- 2 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- 2 vejce
Na pařížský krém:
- 2 smetany na šlehání
- ztužovač šlehačky
- 2 tyčinky ledových kaštanů
Navíc:
Postup přípravy:
- Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
- Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
- Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky.
Moučníky, dezerty, dortyAutor receptuRadka B.
Mohlo by se Vám líbit