125g špaldové celozrnné mouky (dá se nahradit hladkou pšeničnou)
165g mléka
1 vejce
8g droždí
63g rozpuštěného másla
40g cukru
1g soli
Náplň:
80g másla
2 lžičky skořice
1/2 lžičky kardamomu (nemusí být)
75g třtinového cukru
Na posypání hrubý cukr
Postup přípravy:
Zpracujeme kynuté těsto, necháme kynout v teple asi hodinu. Vyválíme na silnější plát, potřeme náplní (máslo utřené s cukrem a kořením), zarolujeme a krájíme asi 4cm dlouhé suky. Do kulaté formy vyložené pečícím papírem klademe jednotlivé kousky ne úplně k sobě. Posypeme hrubým cukrem. Necháme ještě asi 10min. kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C 20 - 30min.