Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Cinnamon buns - skořicové rolky

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200g hladké mouky
  • 125g špaldové celozrnné mouky (dá se nahradit hladkou pšeničnou)
  • 165g mléka
  • 1 vejce
  • 8g droždí
  • 63g rozpuštěného másla
  • 40g cukru
  • 1g soli

Náplň:

  • 80g másla
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky kardamomu (nemusí být)
  • 75g třtinového cukru
  • Na posypání hrubý cukr
Postup přípravy:
  1. Zpracujeme kynuté těsto, necháme kynout v teple asi hodinu. Vyválíme na silnější plát, potřeme náplní (máslo utřené s cukrem a kořením), zarolujeme a krájíme asi 4cm dlouhé suky. Do kulaté formy vyložené pečícím papírem klademe jednotlivé kousky ne úplně k sobě. Posypeme hrubým cukrem. Necháme ještě asi 10min. kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C 20 - 30min.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Svěží pudinkový řez s Be-be sušenkami

Obrázek Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Dýňové rolky se skořicí, mletým zázvorem a muškátovým oříškem

Obrázek Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Velikonoční beránek z mrkvového těsta

Obrázek Skořicoví šneci z kynutého těsta

Skořicoví šneci z kynutého těsta

TOPlist