Droždí rozmícháme s polovinou vlažného mléka, lžící cukru a lžící mouky.Kvásek necháme na teplém místě vykynout.
Zbylý cukr, prosátou hladkou mouku, žloutky, vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, zbylé vlažné mléko a vykynutý kvásek částečně promícháme a pak přidáme rozpuštěnou vlažnou Heru.
Vypracujeme vláčné řidší těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.Potom ho zlehka propracujeme a necháme znovu 30 minut kynout.
Mezitím si připravíme náplně.Povidlovou náplň získáme smícháním povidel se slivovicí a špetkou mleté skořice. Smícháním tvarohu s cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkem a nastrouhanou citronovou kůrou připravíme tvarohovou náplň.
Po vykynutí těsto rozdělíme přibližně na 30 dílků a každý naplníme lžící tvarohové náplně, povidly a drobenkou. Rozložíme na vymazaný plech dostatečně daleko od sebe. Necháme je 20 minut odpočinout.
Potom je potřeme rozšlehaným vejcem.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Koláče pečeme asi 15 minut. Po upečení je necháme na drátěné podložce vychladnout.