Dej na pánev (celokovovou, jelikož pak půjde do trouby) máslo a cukr a nech rozpustit na mírném plameni. Mezitím si oloupej, odjadři a nakrájej jablka. Když se v pánvi máslo a cukr spojí a vytvoří krásnou hnědožlutou kašičkovitou hmotu, tak ji odstav a rovnou do ní vyskládej jablka. Celé to posyp ještě vanilkovým nebo skořicovým cukrem a překrej listovým těstem. Aby těsto mohlo v dýchat, udělej do běj špičkou nože pár dírek a šoupni ho do předem vyhřáté trouby (180 až 200 °C) na cca 40minut (lepší je to průběžně kotrolovat, někdy se to udělá dříve, záleží na typu trouby). Hotový koláč nech alespon hodinu vychladnout a následně obrať / otoč na talíř, nebo tác. Podává se se zmrzlinou a šlehačkou. Dobrou chuť !