Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

🍪 Sendvičové sušenky s vanilkovou náplní (bez lepku, mléka, vajec i cukru)

Potřebné přísady:
  • Sušenkové pláty (těsto):
  • 0,75 dl mandlové mouky
  • 1 dl bezlepkové ovesné mouky
  • cca 2 lžíce. kakaa
  • 2 lžíce vlákninového sirupu (např. čekankový)
  • 1,5 lžíce jemného kokosového oleje
  • cca 0,5 lžíce vody
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 100 g kešu ořechů (předem namočených)
  • 50 ml vody
  • 2 lžíce jemného kokosového oleje
  • pár kapek stévie s vanilkovou příchutí
  • špetka soli
Postup přípravy:
  1. 🍪 Sendvičové sušenky s vanilkovou náplní (bez lepku, mléka, vajec i cukru)
  2. Náplň:
  3. 100 g kešu ořechů (předem namočených)
  4. 50 ml vody
  5. 2 lžíce jemného kokosového oleje
  6. pár kapek stévie s vanilkovou příchutí
  7. špetka soli
  8. Všechny suroviny na náplň dej do mixéru a rozmixuj dohladka.
  9. Směs rozetři do formy vyložené pečicím papírem do výšky cca 2 cm.
  10. Dej do lednice a nech ztuhnout ideálně přes noc, aby náplň dobře držela tvar.
  11. Sušenkové pláty (těsto):
  12. 0,75 dl mandlové mouky
  13. 1 dl bezlepkové ovesné mouky
  14. cca 2 lžíce. kakaa
  15. 2 lžíce vlákninového sirupu (např. čekankový)
  16. 1,5 lžíce jemného kokosového oleje
  17. cca 0,5 lžíce vody
  18. špetka soli
  19. Ze všech surovin vypracuj hladké těsto.
  20. Rozválej ho mezi dvěma pečicími papíry a vykrájej čtverce.
  21. Do každého čtverce udělej pár děr vidličkou.
  22. Peč v troubě na 175 °C asi 10 minut. Nech vychladnout.
  23. Sestavení:
  24. Ztuhlou náplň nakrájej na čtverce podle velikosti sušenek.
  25. Mezi dva sušenkové pláty vlož jeden díl náplně a lehce přitlač.
  26. Uchovávej v lednici – nejlepší jsou, když sušenky trochu změknou (po pár hodinách).
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Nepečený  dort jak ho možná neznáte

Nepečený dort jak ho možná neznáte

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Švýcarky - Švédské skořicové bulky

Obrázek Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Obrázek Rebarborový kynutý koláč by Romča

Rebarborový kynutý koláč by Romča

Obrázek Pribiňáček s jahodovým pyré

Pribiňáček s jahodovým pyré

TOPlist