🍪 Sendvičové sušenky s vanilkovou náplní (bez lepku, mléka, vajec i cukru)
Potřebné přísady:
- Sušenkové pláty (těsto):
- 0,75 dl mandlové mouky
- 1 dl bezlepkové ovesné mouky
- cca 2 lžíce. kakaa
- 2 lžíce vlákninového sirupu (např. čekankový)
- 1,5 lžíce jemného kokosového oleje
- cca 0,5 lžíce vody
- špetka soli
- Náplň:
- 100 g kešu ořechů (předem namočených)
- 50 ml vody
- 2 lžíce jemného kokosového oleje
- pár kapek stévie s vanilkovou příchutí
- špetka soli
Postup přípravy:
- 🍪 Sendvičové sušenky s vanilkovou náplní (bez lepku, mléka, vajec i cukru)
- Náplň:
- 100 g kešu ořechů (předem namočených)
- 50 ml vody
- 2 lžíce jemného kokosového oleje
- pár kapek stévie s vanilkovou příchutí
- špetka soli
- Všechny suroviny na náplň dej do mixéru a rozmixuj dohladka.
- Směs rozetři do formy vyložené pečicím papírem do výšky cca 2 cm.
- Dej do lednice a nech ztuhnout ideálně přes noc, aby náplň dobře držela tvar.
- Sušenkové pláty (těsto):
- 0,75 dl mandlové mouky
- 1 dl bezlepkové ovesné mouky
- cca 2 lžíce. kakaa
- 2 lžíce vlákninového sirupu (např. čekankový)
- 1,5 lžíce jemného kokosového oleje
- cca 0,5 lžíce vody
- špetka soli
- Ze všech surovin vypracuj hladké těsto.
- Rozválej ho mezi dvěma pečicími papíry a vykrájej čtverce.
- Do každého čtverce udělej pár děr vidličkou.
- Peč v troubě na 175 °C asi 10 minut. Nech vychladnout.
- Sestavení:
- Ztuhlou náplň nakrájej na čtverce podle velikosti sušenek.
- Mezi dva sušenkové pláty vlož jeden díl náplně a lehce přitlač.
- Uchovávej v lednici – nejlepší jsou, když sušenky trochu změknou (po pár hodinách).
Moučníky, dezerty, dorty
Mohlo by se Vám líbit