Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Žirafí mls

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 2 lžičky kakaa
  • 35 dkg pol. mouky
  • 1 pr. do pečiva
  • 20 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg oleje
  • 12 dkg vody

Náplň:

  • 4 větší jablka
  • 3 lžíce cukru
  • 1 pudink
  • 1/2 litru mléka
  • šlehačka na ozdobení
  • (já jsem dala 2 pudinky a 3/4 litru mléka)
Postup přípravy:
  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme k nim žloutky, našlehaný sníh z bílků, olej a vodu. Pečeme asi 25 minut. Oloupaná a nastrouhaná jablka rozvaříme s cukrem asi 10 minut a potom smícháme s uvařeným pudinkem. Po vychladnutí buchtu touto náplní polijeme a ozdobíme šlehačkou (já neměla šlehačku, tak jsem to postrouhala čokoládou na vaření)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Malinové kostky s pudinkem a želé

Malinové kostky s pudinkem a želé

Obrázek Tradiční české koláčky od Věrušky

Tradiční české koláčky od Věrušky

Obrázek Jednoduché a vynikající kremrole

Jednoduché a vynikající kremrole

Obrázek Ořechový dort s mascarpone krémem

Ořechový dort s mascarpone krémem

Obrázek Lehký tvarohový koláč s marmeládou

Lehký tvarohový koláč s marmeládou

TOPlist