Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Žirafí mls

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 4 vejce
  • 2 lžičky kakaa
  • 35 dkg pol. mouky
  • 1 pr. do pečiva
  • 20 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg oleje
  • 12 dkg vody

Náplň:

  • 4 větší jablka
  • 3 lžíce cukru
  • 1 pudink
  • 1/2 litru mléka
  • šlehačka na ozdobení
  • (já jsem dala 2 pudinky a 3/4 litru mléka)
Postup přípravy:
  1. Smícháme sypké suroviny, přidáme k nim žloutky, našlehaný sníh z bílků, olej a vodu. Pečeme asi 25 minut. Oloupaná a nastrouhaná jablka rozvaříme s cukrem asi 10 minut a potom smícháme s uvařeným pudinkem. Po vychladnutí buchtu touto náplní polijeme a ozdobíme šlehačkou (já neměla šlehačku, tak jsem to postrouhala čokoládou na vaření)
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný koláč, který vás dostane

Ovocný koláč, který vás dostane

Obrázek Taštičky s višňovou náplní

Taštičky s višňovou náplní

Obrázek Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Bláznivý čokoládový dort - žádné vejce, mléko, máslo nebo mísa

Obrázek Galettes s rebarborou a jahodami

Galettes s rebarborou a jahodami

TOPlist