Logo Píďák

píďák.cz

Hledat
Filters
Zavřít
Moučníky, dezerty, dortyVaření, pečení, recepty

Jednoduchá maškrta za ktorou se len zapráší

Potřebné přísady:
  • 4 PL múka polohrubá

  • 5 ks vajce

  • 1 štipka soľ

  • 6 PL práškový cukor

  • 1 PL kakaový prášok

  • 1/2 kg mäkký tvaroh

  • 1 balíček vanilínový cukor

  • 70 g maslo

  • 1 balíček cukrárenská poleva

  • 20 g cukrárenské ozdoby

Postup přípravy:
  1. Z 5 bielkov a štipky soli všľaháme sneh. 5 žĺtkov zmiešame so 4 lyžicami práškového cukru, 4 lyžicami polohrubej múky, 1 lyžice kakaa a postupne vmiešavame sneh. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme 10 min. pri 180 stupňoch.
  2. Upečené cesto aj s papierom položíme na vlhkú utierku a zrolujeme. Vychladnutú roládu rozvinieme, odlepíme papier a natrieme plnkou, ktorú sme vyrobili z pol kila mäkkého hrudkového tvarohu, pol balíčka vanilkového cukru, 2 lyžíc práškového cukru a 70 gramov mäkkého masla.
  3. Roládu potrieme cukrárenskou polevou alebo čokoládou, prizdobíme cukrárenskými ozdobami a odložíme do chladničky. Dobrú chuť!
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Chinois - francouzský máslový koláč

Chinois - francouzský máslový koláč

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Waflový dezert s jahodami a tvarohem

Waflový dezert s jahodami a tvarohem

TOPlist